Klantenservice

Heb je vragen?

Kijk dan even tussen de meestgestelde vragen, misschien hebben we jouw vraag al eens beantwoord. Mocht je er toch niet uitkomen, of wil je een storing melden, neem dan contact met ons op.

Op deze pagina vind je de antwoorden op onze meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Een split airco unit werkt op basis van het principe van drukverschil en luchtcirculatie. Het systeem bestaat uit twee hoofdonderdelen: de binnen-unit en de buiten-unit. Deze worden met elkaar verbonden door middel van dunne leidingen.

De binnen-unit is verantwoordelijk voor het circuleren van de lucht in de ruimte waar de airco is geïnstalleerd. Deze unit neemt de warme lucht uit de ruimte op en voert deze door het koelsysteem. Tijdens dit proces wordt de warmte aan de lucht onttrokken, waardoor de temperatuur in de ruimte wordt verlaagd. Bovendien wordt ook vocht aan de lucht onttrokken, wat zorgt voor een verkoelend effect en de luchtvochtigheid verlaagt.

De buiten-unit is verantwoordelijk voor het afgeven van de opgenomen warmte aan de buitenlucht. Het koelmiddel dat warmte heeft opgenomen in de binnen-unit wordt naar de buiten-unit gepompt. Hier wordt de warmte via een condensor aan de buitenlucht afgegeven, waardoor het koelmiddel weer wordt gekoeld en klaar is om opnieuw warmte op te nemen.

Het hele proces van het circuleren van de lucht, het onttrekken van warmte en vocht, en het afgeven van warmte aan de buitenlucht zorgt ervoor dat de ruimte gekoeld wordt en een comfortabel binnenklimaat wordt gecreëerd.

Ja, wij bieden standaard een garantie van twee jaar op al onze airconditioners, op voorwaarde dat deze zijn geïnstalleerd door een erkend installatiebedrijf.

Volgens de nieuwe F-gassenverordening (EU) 517/2014, die van kracht is sinds 1 januari 2015, willen wij u erop wijzen dat het verplicht is om dit apparaat te laten installeren door een erkende installateur, zoals bepaald in artikel 10 van Verordening (EU) 517/2014.

LET OP: Als u zelf de montage uitvoert, vervalt de garantie. Bovendien pleegt u dan een overtreding van het F-gassenbeleid en kunt u strafbaar worden gesteld.

R32 is een koelmiddel van de volgende generatie dat aanzienlijk minder bijdraagt aan het broeikaseffect dan R410A, met een reductie van bijna 70%. Dankzij zijn superieure eigenschappen biedt R32 indrukwekkende voordelen op het gebied van energie-efficiëntie. Het heeft een potentieel koelvermogen dat 1,5 keer groter is dan dat van R410A, wat betekent dat R32 minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken. Bovendien vereist R32 een kleiner volume koelmiddel om effectief te functioneren.

Alle elektrische apparaten verbruiken energie, inclusief airconditioners. Echter, airconditioners van Daikin, LG en Zephir staan bekend om hun zeer hoge energie-efficiëntie. Ze zijn uitgerust met de nieuwste technologische innovaties op het gebied van energiebesparing.

Bovendien hebben al onze airconditioners een energieklasse van A++, wat aangeeft dat ze zeer efficiënt zijn in het gebruik van elektriciteit.

R32 is een koelmiddel van de volgende generatie dat bijna 70% minder bijdraagt aan het broeikaseffect dan R410A. R32 biedt opmerkelijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie vanwege zijn uitstekende eigenschappen. Het heeft een potentieel koelvermogen dat 1,5 keer groter is dan dat van R410A, wat betekent dat R32 minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken. Bovendien vereist R32 ook minder koelmiddelvolume om effectief te werken.

De prijs van een airconditioner wordt bepaald door verschillende factoren. Bij het buitendeel speelt met name de grootte van de te koelen ruimte in kubieke meters (m³) een rol, evenals de hoeveelheid glas in de ruimte en de isolatiegraad van de ruimte. Het vereiste koelvermogen heeft invloed op de prijs van het buitendeel.

Voor het binnendeel wordt de prijs voornamelijk bepaald door uw persoonlijke voorkeuren, zoals het design en de bedieningsmogelijkheden die u wenst.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de prijs van een airconditioner ook kan variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit, de technische specificaties en eventuele extra functies of geavanceerde technologieën die in het apparaat zijn ingebouwd. Het is raadzaam om verschillende modellen en merken te vergelijken om een airconditioner te kiezen die aan uw specifieke behoeften voldoet binnen uw budget.

De levertijd van de airco kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. In de meeste gevallen zal de levertijd worden beïnvloed door de beschikbaarheid van het specifieke model en merk van de airconditioner. Sommige populaire modellen kunnen mogelijk een langere levertijd hebben vanwege de vraag en mogelijke beperkte voorraad.

Daarnaast kan de levertijd ook afhangen van de locatie en de logistieke processen van de leverancier of installateur. Het is gebruikelijk dat leveranciers en installateurs een geschatte levertijd kunnen geven op basis van de beschikbaarheid en planning.

Om ervoor te zorgen dat uw airconditioner in goede staat blijft, is het raadzaam om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een expert, bijvoorbeeld door het afsluiten van een storings- en onderhoudscontract. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat uw airco efficiënt blijft werken en mogelijke problemen vroegtijdig worden opgemerkt en verholpen.

Naast professioneel onderhoud, zijn er ook enkele eenvoudige stappen die u zelf kunt nemen om de airco in goede staat te houden. Een van die stappen is het regelmatig reinigen van de filters in het binnendeel van de airconditioner. Dit proces is over het algemeen niet moeilijk en kan enkele keren per jaar worden uitgevoerd. Een monteur kan u laten zien hoe u dit het beste kunt doen en eventuele vragen beantwoorden.

Het is belangrijk om op te merken dat er bepaalde onderhoudstaken zijn die u beter aan een professional kunt overlaten, zoals het controleren en onderhouden van de elektrische componenten, het controleren van de koelvloeistofniveaus en het reinigen van de condensor. Deze taken vereisen gespecialiseerde kennis en apparatuur om veilig en effectief uit te voeren.

Door een combinatie van professioneel onderhoud en het zelf regelmatig reinigen van de filters, kunt u ervoor zorgen dat uw airconditioner optimaal blijft presteren en een langere levensduur heeft.

Heb je een andere vraag?

Stuur dan een bericht naar info@coolingklimaat.nl